Hyvinvointialueen säästöehdotus

|
17.10.2024
Marielund sommar

Kunta on saanut tietoonsa hyvinvointialueen tuoreimman luonnoksen talouden tasapainottamiseksi. Valtion lisäksi myös hyvinvointialueet ja kunnat joutuvat sopeuttamaan toimintaansa.


Kunta ymmärtää, että on tehtävä leikkauksia ja rakenteellisia muutoksia. Tämä vaikuttaa myös Vöyrin kunnan palveluihin.

Voimme kunnassa kuitenkin iloita siitä, että vanhustenhuolto säilyy pääosin ennallaan ja kunnan kolme palvelutaloa pysyvät toiminnassa. Nämä palvelutaloa ovat ehkä kuntamme tärkein lähipalvelu, ja tuovat iäkkäille turvaa. Kunnan tavoite tarjota palveluja kunnan kolmessa osakeskuksessa on huomioitu, olemme tästä kiitollisia.

Ehdotus Oravaisten yleislääketieteen osaston sulkemisesta on kova isku kunnalle ja asiakkaille. Tänä vuonna osastolla on ollut yhä enemmän potilaita, jotka odottavat vain palveluasumispaikkaa. Sulkeminen huolestuttaa meitä, ja kehotamme hyvinvointialuetta harkitsemaan uudelleen päätöstä. Uskomme, että osastoa tarvitaan jatkossa ja että sitä voidaan kehittää yhdessä muiden palvelujen kanssa! Kannustamme miettimään uudesta näkökulmasta, kunta on valmis osallistumaan vuoropuheluun terveyskeskuksesta kokonaisuudessaan.

Ymmärrämme, että perusterveydenhuolto keskitetään nyt Oravaisten terveyskeskukseen, vaihtoehdot huomioon ottaen – samaten hammashoitolan jatko Vöyrillä on tärkeä koulujen kannalta. Terveyskeskuksen henkilöstö saa nyt toivottavasti sen työrauhan, jota he tarvitsevat voidakseen ylläpitää ja kehittää terveyskeskuksen vastaanottoa.  Kaipaamme nyt vakaita aikoja, jotta voimme yhdessä kehittää palveluja asukkaille. 

Kunta sai aiemmin valitettavasti tiedon, että Tallmossa kahdeksan asumispaikkaa eivät täytä asuntojen kokovaatimusta. Yhteistyö hyvinvointialueen kanssa on tässä asiassa ollut rakentavaa. Haluamme löytää hyvän ratkaisun Tallmolle. Vöyrin terveysasema lakkautetaan, mutta ehkä voimme kehittää Tallmoon jotain uutta. Seniorivastaanotto ja lastenneuvola jäävät kuitenkin ehdotuksen mukaan Vöyrille. Meillä on yhteinen tavoite, että Tallmo toimii tulevaisuudessa keskeisenä palvelupisteenä.

Haluamme jatkaa yhteistyötä, vaikka saimmekin tänään raskaita uutisia uusista säästöehdotuksista.